Koordinatörlük; Üniversitemizde iç ve dış paydaşların katkı ve/veya işbirlikleri ile yürütülen/yürütülmesi planlanan toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik çalışmalarının sistemli bir koordinasyonunu sağlamak amacıyla kurulmuş olup aşağıdaki temel faaliyetleri sürdürmekle yükümlüdür:
- Koordinatörlüğün program ve faaliyetlerini ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda düzenlemek ve yürütmek.
- Üniversitenin toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik gu¨ndemindeki konuları 2547 sayılı Yu¨kseko¨ğretim Kanunu, YÖKAK tarafından yayınlanan Yu¨kseko¨ğretim Kalite Kurulu O¨lc¸u¨tleri, Toplumsal Katkı Politikası ve Üniversitenin Stratejik Planı doğrultusunda incelemek, değerlendirmek ve yürütülen çalışmaların yıllık kurumsal değerlendirme raporunun hazırlanıp Senatoya sunulmasını sağlamak ve onaylanan yıllık kurumsal değerlendirme raporunun Üniversite resmi internet sayfasından duyurulmasını sağlamak.
- Toplumsal katkının yükseköğretim kurumlarının temel işlevlerinden biri olduğu konusunda Üniversitenin paydaşları nezdinde farkındalık çalışmalarını yürütmek.
- Üniversitede toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik faaliyetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesi için gerekli çalışmaları yapmak.
- Üniversitenin toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik ile ilgili politika, strateji ve hedeflerinin güncellenmesi ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalara Üniversite paydaşlarının ihtiyaçlarını dikkate alarak katkıda bulunmak.
- Üniversitenin iç ve dış paydaşları arasındaki iletişim ve iş birliğini sağlayarak paydaşların toplumsal sorunlara duyarlı faaliyetlerde bulunmalarını teşvik etmek.
- Toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik kapsamında birimlerde yürütülen veya yürütülmesi planlanan çalışmaların koordinasyonuna katkı sağlamak.
- Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde öncelikli toplumsal ihtiyaçları, sorunları ve araştırma konularını belirlemek amacıyla konferans, sempozyum, seminer, çalıştay ve benzeri çalışma ve etkinlikler düzenlemek.
- Toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik ilkesini temel alan proje geliştirmek ve geliştirilmesini teşvik etmek.
- Toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik temalı proje, uygulama ve teorik tabanlı dersler ile programların açılmasını teşvik etmek ve ders planlarının hazırlanmasına danışmanlık yapmak.
- Birimlerde toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik faaliyetlerinin planlanması, uygulanması, raporlanması ve iyileştirme faaliyetlerinin sistematik olarak yürütülmesi için Birim Komisyonlarının kurulması ve Birim Temsilcilerinin belirlenmesini sağlamak.